marți, 24 ianuarie 2017

Pictura fericirii

Am 2 conturi de socializare pe care le frecventez zilnic : Facebook si Instagram. Nu am habar 100% ce ma atrage sa fiu acolo. Probabil sunt un fel de Libertatea si Can Can. 
Totusi, dintre toate postarile posibile, ce ma frapeaza cel mai mult este pictarea fericirii si disimularea tristetii. Si asta o vad cel mai mult in postarile femeilor, de la articole despre ce insemna dragostea si iubirea, despre cum ar trebui sa fie un barbat si el nu este, despre relatia perfecta, despre fericirea neconditionata, pana la mii de selfieuri in care zambesc fals, mimand bucuria. 
Se pare ca nici barbatii nu fac exceptie de la aceasta regula si posteaza si ei depre cum nu mai sunt ele, ce tandre erau si acum beau si injura, ca le place doar in cluburi si sunt avide dupa bani si tot tacamul.
Oare nu ar fi mai corect sa ne traim viata mult mai simplu? Sa nu mai cautam tipare pe care sa le copiem? Sa nu ma fim ipocriti atunci cand vine vorba de cel din fata noastra? Sa nu ne mai mintim ca totul este atat de perfect si sa ne bucuram cand altuia ii merge mult mai prost decat noua?
Ba da, cred ca ar fi mult mai frumos, dar unde ar mai fi farmecul? De ce sa nu fim noi insine, cand e de preferat sa imitam? De ce trebuie sa traim prin perspectiva altora, sa ne uitam la vietile lor "perfecte" si sa uitam de a noastra? Probabil este si un fetis al generatiei actuale. Ma includ in aceasta generatie. Fetisul nu mi-l atribui. Si da, am momente cand poate mi-as dori o alta viata, o alta perspectiva mai usoara, un job mai bine platit, o masina cu mai multi cai putere, o casa in loc de apartament s.a.m.d.
Insa, viata pe care o avem trebuie luata ca atare. Nimeni nu-ti baga in sac si nimeni nu vine sa fure de la tine, daca nu ii dai voie. Suntem singurii responsabili de ceea ce avem. Bine, veti spune ca nu e asa. Ca X sau Y s-au nascut cu averi mostenite. Da, perfect adevarat. Insa, poti schimba ceva? Nu!
Trebuie sa joci cu cartile pe care le ai in mana si sa scoti ce ai mai bun de acolo.
Asadar, dragilor, traiti-va propria viata, propriile momente de fericire, tristeste, iubire, ura etc. Sunt autentice. Puteti si sa va uitati in curtea altuia, copiati ce va place cel mai mult si v-ar putea aduce implinire, insa nu zaboviti prea mult acolo.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu